Cont
Membri
Forum
Bloguri Anunturi Poze Video
Muzica Link-uri Utile Sponsori
  •  
 
 
 
Quote18.11.2011 03:320 people like thisLike
 

In cazul romanilor din SUA cred ca situatia sta altfel...presupun ca majoritatea romanilor sunt de multa vreme stabiliti in America, inseamna ca acolo e casa lor! dar dorul de Romania a ramas, sau doar pt persoanele dragi?

dar totusi pastrez intrebarea....romanilor din America, v-ati intoarce in Romania? sau altfel spus, in ce conditii v-ati intoarce in Romania?

Quote02.01.2012 11:300 people like thisLike
 

Nu m-as mai intoarce niciodata definitiv in Romania. Chiar si vacantele in Romania stau sub semnul intrebarii, pentru ca mi-e greu sa aleg intre a cheltui  cel putin 10.000$ pentru 2 saptamani de vacanta in care ma aleg cu cateva momente petrecute cu ai mei si-n rest... dezavantaje gramada: oboseala drumului foarte lung si datorate fusului orar; toate tanguielile rudelor si prietenilor (desi unii au case, masini si altele mai ceva decat americanii!); rautatile si atacurile verbale tipic romanesti; birocratia si coruptia din tara s.a.m.d.

 

Prefer sa ma duc in 2 vacante de cate o saptamana cu jumatate din acesti bani si sa ma simt bine, sa ma intorc acasa relaxata si zambitoare. In 2011 am fost la Cape Cod si in Florida si a fost mult mai bine si mai ieftin decat in Romania. prefer o vacanta in Mexic, Caraibe, Canada, Bahamas sau Jamaica, decat sa merg in Romania.

 

Cunosc cateva sute de romani, unii stabiliti in SUA de 2-3 generatii, dar majoritatea "proaspeti" (din ultimul val, emigranti de dupa 1989). N-am auzit pe nimeni care vrea sa se intoarca definitiv in Romania.

 

De cand sunt eu in SUA au plecat doar cei carora le expirau vizele sau avut alte probleme cu actele si n-au mai avut posibilitatea sa ramana legal in SUA. Am cunoscut si cativa dintre cei care au castigat la Loteria Vizelor si au venit in SUA cu idei preconcepute, n-au fost dispusi sa o ia de la inceput, sa faca munca de jos sau sa mai faca scoala si ce era necesar ca sa se integreze in "sistem". Ei au plecat inapoi foarte repede. Pacat de vizele irosite la DV Lottery, cand sunt atat de multi romani in SUA care au un job, un rost si o familie aici si asteapta cate 6, 10 , 15 ani dupa un green card/cetatenie.

 

Copyright © 2015 Romanii din strainatate